Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. marca 2023, 10:47
Čas čítania 0:28

Požiar v Banskej Štiavnici je stabilizovaný, v meste vyhlásili mimoriadnu situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prebieha likvidácia a lokalizácia ohnísk spolu s opatreniami na zamedzenie opätovného rozšírenia požiaru.

Situácia v súvislosti s rozsiahlym požiarom v centre Banskej Štiavnice je stabilizovaná, hasiči však naďalej pracujú na likvidácii ohnísk. Primátorka mesta Nadežda Babiaková vyhlásila v dôsledku požiaru mimoriadnu situáciu. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Vedenie mesta v dôsledku požiaru vyhlásilo mimoriadnu situáciu, obyvatelia boli informovaní miestnym rozhlasom. Nedošlo k následkom na živote a zdraví okrem miernej intoxikácie jedného príslušníka, hasiča dobrovoľníka.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu (18. 3.) dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Na mieste zasahovali desiatky profesionálnych hasičov, dobrovoľní hasiči aj vojaci. Na miesto boli povolaní aj zamestnanci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Slovenskej Ľupči, ktorí vykonávali meranie ovzdušia s negatívnym výsledkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia