Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. marca 2023, 17:40
Čas čítania 0:40

Slovenská dôchodkyňa chcela „americkému vojakovi“ poslať 16-tisíc eur z úspor. Sľuboval jej, že za ňou príde a budú spolu šťastní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž sa vraj mal zo služby v ozbrojených silách vykúpiť a následne jej sľúbil, že na Slovensko pricestuje.

Viac ako 16 000 eur chcela poslať 62-ročná žena z okresu Levice údajnému americkému vojakovi. Zabránili tomu pracovníci banky. Prípadom sa zaoberá polícia, potvrdilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. 

Žena si vo svojej mailovej pošte našla správu od muža, ktorý sa predstavil ako vojak americkej armády pôsobiaci ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia trvala približne mesiac na dennej báze. Vzťah vrcholil v uplynulých dňoch, keď údajný vojak poprosil ženu o finančnú pôžičku, ktorá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ňou na Slovensko pricestoval.

Pracovníčka banky zalarmovala políciu

Žena dostala číslo účtu a išla do banky zrealizovať prevod. Pracovníčka za bankovou priehradkou však upozornila kolegov, ktorí sa takýmito podvodmi zaoberajú. Tí zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze nepreviedli a privolali políciu. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre prečin podvodu spáchanom v štádiu pokusu.

Polícia verejnosť upozorňuje, že legenda o „americkom vojakovi na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Ženy, ktoré sa nechali oklamať, prišli o nemalé sumy peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia