Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. marca 2023 o 13:55
Čas čítania 1:12

V Petržalke tečie z kohútikov špinavá žltkastá voda, v niektorých častiach netečie vôbec. Môže za to porucha potrubia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počas dnešných záplav v Sade Janka Kráľa došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí.

Dnes okolo 11.00 h došlo k poruche na jednom z veľkých transportných vodovodných potrubí vedúcich z vodného zdroja Pečniansky les smerom do Petržalky, informuje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS). 

Vo viacerých častiach Petržalky sú výpadky vody – niektorí Petržalčania sa na sociálnych sieťach sťažovali, že im voda netečie vôbec, iní, že tečie žltkastá, zakalená voda.

Podľa informácií táto porucha ovplyvnila dodávku vody do areálu bratislavskej Incheby, ako aj viacerých ulíc v Petržalke. „Potrubia s priemerom DN 800 sme odstavili a budeme hľadať presne miesto poruchy, aby sme ju mohli opraviť. Vzhľadom na objem vody v týchto potrubiach ešte nejaký čas potrvá, kým voda prestane vytekať do okolia Sadu Janka Kráľa,“ informuje BVS.

„Úplne odstavená voda je až na konci Petržalky Lúky 2 vrátane sídliska Slnečnice už od cca 12.00 h,“ napísala nám jedna čitateľka.

Peter Podstupka z odboru komunikácie BVS nám objasnil, že voda môže byť mierne zakalená, pretože sa mení smer prúdenia vody, čo môže zvýšiť sedimenty. Takáto voda je však zdravotne nezávadná.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Petržalčanom odporúča nechať ju chvíľu odtiecť. Na odstránení poruchy momentálne pracujú. BVS odhadovala, že porucha bude trvať niekoľko hodín. Podľa najnovších informácií je dodávka pitnej vody obnovená do celej mestskej časti Bratislava-Petržalka s výnimkou odberných miest priamo na Devínskej ceste.

Bratislavský verejný park Sad Janka Kráľa dnes dopoludnia zaplavila špinavá voda. Podľa informácií portálu Noviny.sk za to mohlo prasknuté potrubie. 

Mestská polícia v súčasnosti v okolí sadu označuje miesta, ktoré do vyriešenia havarijného stavu budú neprístupné verejnosti. „Radi by sme poprosili obyvateľov Bratislavy, aby rešpektovali pokyny mestskej polície a zbytočne do priestorov Sadu Janka Kráľa nechodili,“ uviedol pre TASR vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislavy Peter Borko. Sad podľa neho zostáva otvorený, avšak niektoré úseky označené páskami mestskej polície prístupné nie sú.


Na mieste sa nachádzajú momentálne aj hasiči, ktorí budú odčerpávať vodu do Dunaja, potvrdil pre TASR Borko.

voda
Zdroj: Refresher/Ema Stanovská
Domov
Zdieľať
Diskusia