Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. marca 2023, 12:35
Čas čítania 0:38

Pošleme slovenské stíhačky Mig-29 na Ukrajinu? Heger prezradil, aký bude postup

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Prijme sa uznesenie v parlamente a na základe toho vláda rozhodne a pošle migy na Ukrajinu,“ uviedol Heger v relácii V politike s Robertom Ficom.

Premiér Eduard Heger v relácii TA3 V politike povedal, že o poslaní prúdových stíhacích lietadiel Mig-29 na Ukrajinu bude hlasovať parlament v uznesení, ktorým legitimizuje vládu.

„Prijme sa uznesenie v parlamente a na základe toho vláda rozhodne a pošle migy na Ukrajinu,“ uviedol Heger v diskusii s Robertom Ficom. Líder Smeru Robert Fico na to odvetil, že jeho strana bude určite hlasovať proti tomuto uzneseniu. Na schválenie uznesenia je potrebná ústavná väčšina, zahlasovať by teda muselo 90 poslancov. 

fico, heger
Zdroj: TA3

Eduard Heger takisto povedal, že nechce, aby bola Putinova armáda na slovenských východných hraniciach. „Odchádzali by odtiaľ investori a, žiaľ, museli by odtiaľ odísť aj ľudia, lebo by nemali prácu. My ju tam chceme vrátiť, a preto je pre nás kľúčové, aby Ukrajina vojnu vyhrala,“ dodal s tým, že jeho cieľom je, aby východné Slovensko „prekvitalo“.

Predseda Smeru kritizoval aj stranu Hlas. Podľa neho „začína byť trošku militantná“. Heger Ficovi povedal, že jeho strana by Ukrajincom poslala na obranu „deku a čaj“ namiesto zbraní.

Domov
Zdieľať
Diskusia