Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
10. marca 2023, 20:42
Čas čítania 0:46

19-ročný Slovák stúpal po hlave nevlastnému synovi. Chlapec v nemocnici umrel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V minulosti bol páchateľ za podobný zločin odsúdený.

V Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach prijali cez víkend 2,5-ročného chlapca s vážnymi poraneniami hlavy. Napriek lekárskej starostlivosti chlapec v nedeľu zomrel. Polícia zistila, že smrteľné zranenia mu spôsobil 19-ročný nevlastný otec Jaroslav B., píše Korzár.

„Obvinený J. B. spôsobil maloletému D. Č. zranenia hlavy. Ich následkom došlo k vnútrolebečnému krvácaniu mozgu. Dňa 5. marca chlapec počas hospitalizácie v DFN v Košiciach zraneniam podľahol,“ informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Peter Koromház.

Páchateľ už podobný skutok v minulosti vykonal 

Podľa informácií portálu Korzár muž chlapca hodil o zem a opakovane mu stúpal na hlavu. Koromház vyhlásil, že skutok sa stal niekedy medzi 20. februárom až 4. marcom v záhradkárskej lokalite na Jarmočnej ulici v Košiciach. Za spáchaný čin mu hrozí 9 až 12 rokov vo väzení.

Okresný súd v piatok 10. marca rozhodol na návrh prokuratúry, že muž bude stíhaný väzobne, pretože sa už v minulosti správal agresívne.

„Prokuratúra svoj návrh odôvodnila obavou, že na slobode bude pokračovať v páchaní násilnej trestnej činnosti. A to nielen vzhľadom na jeho doterajšie agresívne správanie, ale aj tú skutočnosť, že bol v minulosti odsúdený za zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov už vykonal.“

Domov
Zdieľať
Diskusia