Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
10. marca 2023, 11:00
Čas čítania 0:35

ÚVZ kompletne ruší povinnú karanténu pri koronavíruse. Nové pravidlá sa dotknú všetkých Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Povinná päťdňová karanténa pri ochorení COVID-19 bude od 20. marca zrušená. Informoval o tom hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

„Vyhlášku k izolácii osôb pozitívnych na COVID-19 a karanténe úzkych kontaktov Úrad verejného zdravotníctva SR kompletne zruší s účinnosťou od 20. marca 2023 po dohode s Ministerstvom zdravotníctva SR a odborným konzíliom. Znamená to, že osoby s COVID-19 by už od tohto dátumu nemali mať povinnú päťdňovú domácu izoláciu. Naďalej budú, samozrejme, v starostlivosti svojich ošetrujúcich lekárov, ktorí im budú nastavovať liečbu či stanovovať práceneschopnosť,“ uviedol Mikas v stanovisku.

Podľa odborníkov si toto ochorenie v súčasnosti nevyžaduje povinnú izoláciu. Rozhodli sa tak na základe aktuálnych menej závažných variantov vírusu a počtu nakazených.

„Vyhláška k prekrytiu horných dýchacích ciest sa nateraz rušiť nebude,“ uzatvára hlavný hygienik.

O zrušení vyhlášky o izolácii osôb pozitívnych na COVID-19 a karanténe úzkych kontaktov bude Úrad verejného zdravotníctva SR verejnosť bližšie informovať v priebehu budúceho týždňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia