Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
9. marca 2023, 22:58
Čas čítania 1:03

AKTUALIZOVANÉ: Zverejnili podrobnosti o streľbe v Hamburgu, pri ktorej prišlo o život najmenej 7 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecká polícia pátra po útočníkoch, ktorí sú na úteku, informujú miestne médiá.

Spolkový úrad pre civilnú ochranu v piatok krátko po 03.00 h zrušil varovanie pred extrémnym nebezpečenstvom vydané pre Hamburg v súvislosti so streľbou v tamojšej modlitebni náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia. K streľbe došlo vo štvrtok večer a vyžiadala si niekoľko obetí na životoch a zranených. Ich presný počet polícia zatiaľ nezverejnila.


Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej polícia na základe doterajších zistení predpokladá, že jedno z tiel nájdených na mieste streľby mohlo patriť podozrivému.


DPA dodala, že nejasných zostáva stále veľa podrobností vrátane motívu činu a charakteru akcie, počas ktorej k streľbe došlo.


Podľa Spolkového úradu pre civilnú ochranu sa streľba odohrala vo štvrtok okolo 21.00 h miestneho času.


„Podľa prvých zistení sa strieľalo v objekte na ulici Deelbögestrasse vo štvrti Gross Borstel,“ uviedla polícia, ktorá vo štvrti následne spustila rozsiahlu operáciu.


Hovorca objasnil, že polícia bola na miesto činu privolaná približne o 21.15 h. Po vstupe do budovy policajti najprv videli mŕtvych a zranených ľudí a potom počuli výstrel. V hornej časti budovy následne našli mŕtveho muža, o ktorom sa domnievajú, že to mohol byť páchateľ.
Nemecké médiá sa vo svojom spravodajstve zmieňujú o najmenej siedmich obetiach na životoch a ôsmich vážne zranených.


Podľa miestneho denníka Hamburger Abendblatt sa v budove, kde sa strieľalo, zišli členovia spoločenstva na týždennom stretnutí zameranom na štúdium Biblie.


Hamburský senátor Andy Grote na sieti Twitter informoval, že k prípadu sa v piatok okolo poludnia uskutoční tlačová konferencia.


V Nemecku, kde je vlastníctvo zbraní prísne obmedzené, sú masové streľby zriedkavé, doplnila agentúra AP. 

Domov
Zdieľať
Diskusia