Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. marca 2023 o 11:49
Čas čítania 0:39

Vareha zakladá politickú stranu. Odsúdený daňový podvodník sľubuje, že vyberie 100 % daní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana sa chce podľa programu zameriavať najmä na zvyšovanie platov a na úpravu daňových zákonov.

Mikuláš Vareha zakladá politickú stranu. „Kráľ Zemplína“ podľa oznámenia uverejneného na stránke ministerstva vnútra novú stranu pomenoval Hnutie –Stabilita. 

Hnutie plánuje „skutočnú zmenu“. Jeden z jeho bodov sú dvojročné daňové prázdniny pre začínajúcich živnostníkov či zvýšenie DPH. „Hnutie – STABILITA zabezpečí 100 % výber DPH návrhom zákona o DPH, po zavedení tohto zákona ročne pribudne do štátneho rozpočtu príjem vo výške niekoľko miliárd eur, cca 4 až 10 miliárd eur,“ píšu na oficiálnej stránke hnutia. 

Ďalším bodom, ktorý chce Vareha presadiť, je, že daňové kontroly musia byť kamerovo aj zvukovo nahrávané, aby nedošlo k zneužitiu právomoci daňových pracovníkov. 

Vareha si odpykával trest za trestné činy skrátenia dane 

Mikuláša Varehu v decembri 2019 prepustili zo sabinovského väzenia, kde si odpykával 11-ročný trest za trestné činy skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane a poistného.

Ďalší rok väzenia dostal za to, že nebol ochotný zaplatiť peňažnú pokutu 100-tisíc eur. Podnikateľa zadržali ešte v roku 2011, keď bol obžalovaný z fiktívnych obchodov medzi svojimi firmami, pričom štát poškodil o 58,1 milióna eur.

vareha
Zdroj: TASR/Dušan Hein
Domov
Zdieľať
Diskusia