Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. mája 2022, 19:29
Čas čítania 1:14
Daniel Mikolášik

„Kráľ Zemplína“ Mikuláš Vareha je podozrivý z podvodu za 50-tisíc eur. Dostával dotácie na pôdu, kde nefarmárčil

NEWS PODNIKANIE SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

„Kráľ Zemplína“ má opäť problémy so zákonom.

Svojský východoslovenský podnikateľ Mikuláš Vareha má opäť problémy so zákonom, tentoraz je podozrivý z podvodu s poľnohospodárskymi dotáciami za desiatky tisíc eur, informovali Aktuality.sk.

Podľa zistení portálu samozvaného „kráľa Zemplína“ podozrievajú z nezákonného narábania s peniazmi, ktoré vypláca Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) farmárom.

„V uvedenej veci Národná kriminálna agentúra vedie vyšetrovanie pre trestné činy poškodzovania finančných záujmov Európskej únie a subvenčného podvodu. K dnešnému dňu vyšetrovateľ konkrétnu osobu neobvinil. Viac informácií k prípravnému konaniu nie je možné v súčasnosti poskytnúť,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45

NAKA preverovala firmu Tokaj Wein Lord, ktorá predtým patrila Varehovi, dnes ju vlastní jeho syn Mikuláš Vareha mladší so svojou družkou Danielou Bodnárovou. Firma poberala priame dotácie na pôdu v obciach Malá Tŕňa a Veľká a Malá Bara. Pre Refresher v roku 2020 prezradil, že v Malej Bare chová 32 slonov, ktoré využíva na predaj hnoja a na prácu v lese.

„Pre túto spoločnosť bola vypracovaná správa o nezrovnalosti za roky 2018 a 2019 z dôvodu neoprávnene poskytnutých platieb na sumu 49 418,65 €,“ povedala pre Aktuality.sk šéfka odboru vonkajších vzťahov v PPA Vladimíra Pôbišová. Varehova firma dostala dotácie na pozemky, na ktorých v skutočnosti nehospodárila.

Mikuláša Varehu v decembri 2019 prepustili zo sabinovského väzenia, kde si odpykával 11-ročný trest za trestné činy skrátenia dane a poistného a neodvedenia dane a poistného. Ďalší rok väzenia dostal za to, že nebol ochotný zaplatiť peňažnú pokutu 100-tisíc eur. Podnikateľa zadržali ešte v roku 2011, keď bol obžalovaný z fiktívnych obchodov medzi svojimi firmami, pričom štát poškodil o 58,1 milióna eur.

V obore vo Veľatoch. Daniele, muflóny, jelene, bažanty, ťavy a pštrosy sú minulosťou. Všetko opravíme a obnovíme, hovorí pre Refresher Mikuláš Vareha.
V obore vo Veľatoch. Daniele, muflóny, jelene, bažanty, ťavy a pštrosy sú minulosťou. Všetko opravíme a obnovíme, hovorí pre Refresher Mikuláš Vareha. Zdroj: Refresher/Mario Hudák
Mohlo by ťa zaujímať:
Vládou vnútené lacné tankovanie v Maďarsku bude pokračovať. Tamojšie čerpacie stanice krachujú a nepriamo naň doplácajú aj Slováci
Prezident FIFA Gianni Infantino tvrdí, že robotníci v Katare sú na svoju prácu hrdí. V skutočnosti ich tam doposiaľ zomrelo 6 500
Netflix vydá v lete každý týždeň 1 – 2 filmy. Týchto 10 bude stáť za to
Domov
Zdieľať
Diskusia