Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
6. marca 2023, 15:27
Čas čítania 0:31

Cestujúceho na palube súkromného lietadla zabili silné turbulencie. Polícia už smrť vyšetruje, stroj museli odkloniť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na palube lietadla sa nachádzali traja cestujúci a dvaja členovia posádky. Jeden z nich podľahol smrteľným poraneniam.

V súkromnom lietadle smerujúcom z New Hampshire do Virgínie zomrel cestujúci. Smrteľné zranenia pasažierovi spôsobili silné turbulencie, informovala stanica CNN. 

Lietadlo Bombardier CL30 vzlietlo z letiska Dillant-Hopkins v štáte New Hampshire a malo namierené na letisko Leesburg Executive Airport vo Virgínii. Následkom silných turbulencií bolo v piatok popoludní odklonené na letisko v Connecticute. 

V lietadle sa nachádzali traja cestujúci a dvaja členovia posádky. Jeden z nich podľahol smrteľným poraneniam, ktoré mu privodili práve silné turbulencie. Bližšie informácie o obeti doposiaľ neboli zverejnené. Polícia prípad aj naďalej vyšetruje. 

Najviac riskuje personál lietadla

Nárazy spôsobené turbulenciami môžu zapríčiniť zlomeniny kostí či vážne krvácanie. Turbulenciami je najviac ohrozený nepripútaný personál lietadla.

Od roku 2009 do roku 2021 utrpelo na palube lietadiel komerčných leteckých spoločností vážne zranenie v dôsledku turbulencií 146 ľudí. Až 80 % zranených tvorili členovia posádky.

Simon Leviev najradšej míňal nakradnuté peniaze na súkromné lietadlá.
Simon Leviev najradšej míňal nakradnuté peniaze na súkromné lietadlá. Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia