Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
5. marca 2023, 14:21
Čas čítania 0:28

Slováci chcú na čele krajiny Zuzanu Čaputovú, ukázal prieskum. Do prvej päťky sa zmestili aj nečakané mená

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do prvej päťky by sa dostal aj Štefan Harabin a Milan Uhrík.

Súčasťou nedeľnej politickej relácie televízie Markíza Na Telo boli aj výsledky prieskumu verejnej mienky, ktorý zhotovila agentúra Focus. Tá položila Slovákom otázku, ktorú žijúcu osobnosť by najradšej chceli ako prezidenta alebo prezidentku Slovenskej republiky. 


Zo vzorky 1017 respondentov by 18,3 % chcelo na čele krajiny aktuálnu prezidentku Zuzanu Čaputovú. Tú v najväčšej miere podporujú voliči Progresívneho Slovenska, ktorí tvoria z jej podporovateľov až 65,2 %. 

Kto by mal byť prezidentom?
Kto by mal byť prezidentom? Zdroj: repro foto/Markíza

Na druhom mieste sa so 6 % umiestnil líder politickej strany Hlas Peter Pellegrini. Tretí sa v rebríčku umiestnil Robert Fico, predseda strany SMER-SD s 5,4 %. Do prvej päťky by sa dostal aj Štefan Harabin s 2,5 % a Milan Uhrík s 1,5 %. S rovnakým výsledkom sa v rebríčku umiestnil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka s 1,5 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia