Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
5. marca 2023, 16:23
Čas čítania 0:40

Putin prehrá vojnu už čoskoro. Dôjde mu vojenská technika, predpovedá vojenský ekonóm

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa predpovedí vojenského ekonóma Marcusa Keuppa Rusko nemá šancu na víťazstvo.

Otázkou vraj nie je, či Ukrajina vojnu vyhrá, ale kedy sa tak stane. Podľa vyjadrení nemeckého vojenského ekonóma Marcusa Keuppa nemá Vladimir Putin šancu na víťazstvo a čoskoro mu dôjde vojenská technika. Ekonóm v rozhovore pre časopis Bilanz povedal aj to, že dátum víťazstva Ukrajiny odhaduje na október tohto roka. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin, AP, TASR


Podľa jeho slov je úbytok ruských síl obrovský a dokonca väčší ako počas druhej svetovej vojny. „Rusko každý deň stráca päť tankov a šesť bojových vozidiel pechoty, a preto je ľahké predpokladať, kedy mu dôjde materiál,“ počíta v rozhovore Keupp a zároveň dodáva, že kým Rusku dochádzajú rezervy, Ukrajinu podporuje Západ. 

Keupp ďalej v rozhovore vysvetľuje aj to, že navonok sa môže zdať, že Rusko zatiaľ úspešne vzdoruje sankciám Západu, realita je však iná. Podľa jeho slov napríklad už niekoľko mesiacov nie je schopné ani vykonávať údržbu svojej leteckej flotily. Ekonóm navyše načrtol aj budúcnosť Ruska, ktoré má konflikt na Ukrajine vrátiť z technologickej stránky o niekoľko rokov späť a urobiť z neho rozvojovú krajinu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia