Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
2. marca 2023 o 9:45
Čas čítania 0:39

VIDEO: Donáškar z Peru nosil v taške na jedlo 600-ročnú múmiu. Tvrdil, že je to jeho priateľka a spriaznená duša Juanita

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zároveň dodal, že s ním múmia spí v izbe a on sa o ňu stará.

Polícia v Peru rieši bizarný prípad, v rámci ktorého zadržala 26-ročného pracovníka donášky s pozostatkami 600- až 800-ročnej múmie. Kostru našli v chladiacej taške používanej na prepravu pripravovaného jedla, informuje portál IFLScience

Podľa policajtov našli pracovníka donášky traja muži v meste Puno, ktorí práve popíjali v parku. Dvadsaťšesťročný donáškar Julio Cesar Barmejo uviedol pre lokálne médiá, že múmiu majú v rodine už viac ako 30 rokov. Portálu El Comercio dokonca oznámil, že sa volá „Juanita“ a považuje ju za svoju „spriaznenú dušu a priateľku“.

Zároveň dodal, že s ním múmia spí v izbe a on sa o ňu stará. Podľa peruánskeho ministerstva kultúry pochádzajú pozostatky z rovnakého regiónu a sú mužského pôvodu. Julio sa teda nesprávne domnieval, že ide o ženu. „Nie je to Juanita, ale Juan,“ uviedol špecialista z ministerstva.

Políciu Julio informoval, že múmiu do chladiacej tašky vložil preto, lebo ju chcel ukázať kamarátovi. Mladík z Peru teraz čelí vážnym obvineniam, policajti ho predbežne zadržali a vo väzbe ho chcú ponechať počas celého vyšetrovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia