Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
28. februára 2023, 11:19
Čas čítania 0:45

Dzurinda otočil a do Modrej koalície prekvapivo nevstupuje. Jej šéf Kollár rokuje o spolupráci s premiérom Hegerom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medzi Dzurindom a Kollárom došlo k rozporom pravdepodobne ešte pred zlúčením ich strán.

Expremiér Mikuláš Dzurinda vyhlásil, že so svojou stranou Modrí nevstúpi do Modrej koalície. Jej šéf Miroslav Kollár pritom aktuálne rokuje o spolupráci s Eduardom Hegerom a tvrdí, že mu Dzurinda o svojom rozhodnutí vopred nepovedal, píše Denník N. Z rozhodnutia Dzurindu sa vraj cíti sklamaný.

Podľa Dzurindu Kollár už viackrát posunul zlučovací snem. Expremiér zároveň nesúhlasí s rokovaniami medzi Kollárom a dočasne povereným premiérom Hegerom. 

Dzurindovi Modrí sa podľa vyhlásenia vracajú k pôvodným aktivitám, majú ďalej záujem o konštruktívnu spoluprácu s ideovo a programovo blízkymi stranami. Ale nie sú účastníkmi žiadnych diskusií o novom „pravicovom subjekte“.

„Chceme byť prítomní v slovenskom politickom diskurze, budeme prichádzať s riešeniami pálčivých problémov Slovenska,“ zdôraznil expremiér.

Dôvodom náhleho obratu má byť podľa Dzurindu neochota strany Spolu-OD usporiadať zlučovací snem, ku ktorému sa zaviazala v spoločnom memorande. 

Miroslav Kollár nerozumie postoju Mikuláša Dzurindu. „Ak je to teda tak, ako dnes ohlásili médiá, pretože my sme od neho žiadne oficiálne oznámenie o jeho odchode z projektu Modrej koalície doteraz nedostali. My ideme presne podľa memoranda a dohodnutého scenára spájania stredopravých politických síl,“ konkretizoval Kollár a zároveň poprel tvrdenia, že z ich strany nedošlo k naplneniu memoranda. 

Modrá koalícia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia