Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
27. februára 2023, 15:49
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Bývalého šéfa SNS Jána Slotu obžalovali z korupcie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žalobu podal prokurátor špeciálnej prokuratúry.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu pre korupciu. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. „Prokurátor ÚŠP podal 27. februára na ŠTS obžalobu na obvineného J. S. pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci,“ priblížila.

Ján Slota.
Ján Slota. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

V marci 2022 obvinil Jána Slotu vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zo zločinu prijímania úplatku spáchaného v spolupáchateľstve. Prípad sa týkal vybavovania rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018.

Bývalému primátorovi Žiliny neskôr pribudlo aj ďalšie obvinenie z korupcie, v súvislosti s ktorým pre neho na jar žiadal vyšetrovateľ väzbu. Špecializovaný trestný súd v Pezinku ho však vtedy prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval síce dôvody preventívnej väzby, ale nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Najvyšší súd Slotovi neskôr nariadil nosenie elektronického monitorovacieho náramku.

Domov
Zdieľať
Diskusia