Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. februára 2023, 9:30
Čas čítania 0:31

USA prekvapili tajnou správou. Koronavírus mohol uniknúť z laboratória a zapríčinil pandémiu covidu-19, pripúšťa ministerstvo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vedecká komunita považuje určenie pôvodu pandémie za kľúčové.

Americké ministerstvo energetiky dospelo k záveru, že pandémia infekčnej choroby covid-19 vo svete nastala v dôsledku úniku vírusu z laboratória v Číne. Zistenia vychádzajú zo zdrojov oboznámených s obsahom utajenej správy amerických tajných služieb.

Verziu o laboratórnom pôvode koronavírusu predtým podporoval iba americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Iné americké úrady toto podozrenie nezdieľali. Teraz však k rovnakému záveru ako FBI prišlo aj ministerstvo energetiky.

16. januára 2023, 19:42 Čas čítania 1:18 Väčšina príznakov „dlhého“ covidu vymizne do jedného roka, zistili vedci Väčšina príznakov „dlhého“ covidu vymizne do jedného roka, zistili vedci

Záver, ktorý je údajne výsledkom analýzy nových spravodajských informácií, je napriek tomu významný, pretože ministerstvo energetiky dohliada v USA na sieť laboratórií vrátane niektorých, ktoré sa zaoberajú pokročilým biologickým výskumom.

Štyri americké spravodajské agentúry sa domnievajú, že covid vznikol prirodzeným prenosom, zatiaľ čo ďalšie dve zostávajú nerozhodné.

Vedecká komunita považuje určenie pôvodu pandémie za kľúčové, aby bolo možné lepšie bojovať proti ďalšej pandémii alebo jej dokonca zabrániť.

Domov
Zdieľať
Diskusia