Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. februára 2023, 14:30
Čas čítania 0:37

Slovenských milionárov je čoraz viac, blížime sa k obrovskému okrúhlemu číslu. Majú jasno v tom, ako investovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek krízam a vysokej inflácii boháčov na Slovensku neubúda.

Napriek vysokej inflácii a energetickej kríze počet milionárov na Slovensku neklesá, píšu Noviny.sk. Bohatne sa však značne ťažšie. „Medziročne tých dolárových milionárov stále pribúda,“ informuje Anna Macaláková, riaditeľka J&T Banky na Slovensku. „V priebehu pár rokov sa počet dolárových milionárov na Slovensku priblíži rádovo méte 20-tisíc,“ dodáva ekonomický analytik Stanislav Pánis

Milionári podľa prieskumu J&T Banka Wealth Report svoje investičné portfólio napriek poklesom nerozpredávajú, práve naopak, dokupujú aktíva, pretože veria v ich budúce zhodnotenie. Dôležitejší než časovanie trhu je pre nich výber akcií, do ktorých budú investovať.

„Jediným rozumným spôsobom, ako ochrániť svoje úspory a rozumne ich dlhodobo zhodnocovať, je diverzifikovať. To znamená rozdeliť peniaze do viacerých investícií,“ vyhlásil finančný expert Partners Group SK Maroš Ovčarik.

Za najzaujímavejšie investície z hľadiska potenciálneho zhodnotenia označili milionári už tretí rok po sebe investície do akcií (38 %). Za nimi nasledujú investície do stavebných pozemkov (28 %) a rezidenčných nehnuteľností (23 %). Zlato, umenie a zberateľské kúsky už nie sú pre milionárov atraktívne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia