Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. februára 2023, 18:14
Čas čítania 0:38

Už tretia univerzita v Česku čelí škandálu so sexuálnym obťažovaním. Študentky u problematického učiteľa kolabovali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vyučujúci sa k študentkám správal obzvlášť hrubo, vulgárne ich ponižoval a bol sexistický.

Ďalšia univerzita v Českej republike čelí škandálu pre hrubé a vulgárne správanie voči študentkám. Po nedávnej kauze na Masarykovej univerzite v Brne a Karlovej univerzite v Prahe sa ukázalo, že podobná situácia sa pravidelne odohrávala aj na Univerzite Palackého v Olomouci, píše RTVS.

Niekoľko študentiek podalo sťažnosť. Učiteľ sa k nim údajne správal vulgárne a sexisticky. Podľa svedectiev dve študentky počas jeho sústavného ponižovania skolabovali. 

Napriek týmto skutočnostiam však vedenie univerzity pedagóga neprepustilo. Argumentujú tým, že skutok je premlčaný. Študentky vypovedali o obťažovaní až po tom, čo sa na fakulte vymenilo vedenie. Univerzita sa zároveň vyjadrila, že akékoľvek podobné správanie tolerovať nebude.

„Chcem všetkých uistiť, že opisované konanie na našej fakulte nie je a nebude tolerované. Som presvedčený, že išlo o výnimku. Naša fakulta vie a dokáže vytvárať ústretové a kolegiálne prostredie pre študentov aj zamestnancov. Spoločne urobíme všetko pre to, aby tu akékoľvek prejavy nevhodného správania, ktoré sú nehodné významu a vážnosti akademickej pôdy, nemali miesto,“ píše dekan fakulty vo svojom vyhlásení

Domov
Zdieľať
Diskusia