Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
12. februára 2023, 11:31
Čas čítania 0:35

Slovenskí záchranári sa vrátia z Turecka na Slovensko, no bez svojho vybavenia. Nechali ho tureckým záchranárom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slovenskí záchranári sa vrátia z Turecka na Slovensko, no bez svojho vybavenia. Nechali ho tureckým záchranárom
Zdroj: TASR/AP – Mahmut Bozarsan

Slovensko pošle do Turecka šesť ton humanitárnej pomoci leteckým transportom. Privezie ju špeciál, ktorý z Turecka odvezie slovenských záchranárov.

Celkový počet obetí, ktoré spôsobilo zemetrasenie v Turecku a v Sýrii, prekročil hranicu 28 000. Pomoc postihnutým krajinám prisľúbili viaceré štáty vrátane Slovenska. Do Turecka odletelo desať hasičov a päť horských záchranárov.

Slovensko zároveň poslalo do krajiny špeciálne vycvičené psy a techniku, informoval dočasne poverený premiér a minister financií Eduard Heger na Facebooku. Záchranárom sa podarilo vyslobodiť z trosiek po zemetrasení dvanásť preživších.

 
Ako sa píše na stránke Moduly hasenia Slovensko, náš tím záchranárov sa vráti domov po piatich dňoch nasadenia v Turecku, pričom letecký transport zabezpečí opäť Letecký útvar ministerstva vnútra.

Na palube vraj bude mať až šesť ton humanitárnej pomoci. Okrem toho slovenskí záchranári darovali svoje vybavenie tureckým záchranárom. „Je to bežná prax pri takýchto zničujúcich katastrofách, keď sú miestni záchranári radi za každý kus techniky a vybavenia, ktoré im pomôže nájsť a vyslobodiť čo najviac ľudí, i keď už asi nie živých,“ píše sa na stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia