Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
8. februára 2023, 20:06
Čas čítania 0:43

Vieš na tejto fotke z Bratislavy nájsť seniora bez reflexných prvkov? Policajti varujú, že jednoduchý doplnok môže zachrániť život

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenskí policajti prišli na sociálnej sieti s originálnou výzvou, ktorá má šíriť osvetu pri používaní ochranných prvkov.

Polícia Slovenskej republiky prišla s novou originálnou výzvou, ktorou sa snaží upozorniť chodcov a vodičov na dôležitosť používania reflexných prvkov.

V statuse na Facebooku zverejnili fotografiu seniora na priechode vo večerných hodinách, ktorého na prvý pohľad prakticky nemáš šancu zbadať. „Nájdi na fotke seniora bez reflexných prvkov,“ vyzývajú policajti v príspevku.

„Nosením reflexných prvkov predchádzate vzniku vážnych dopravných nehôd. Pri večernej prechádzke, ceste z práce či do obchodu myslite na to, že nosenie reflexných prvkov najmä za zníženej viditeľnosti vám môže zachrániť život,“ uvádzajú v statuse.

Senior počas večernej prechádzky.
Senior počas večernej prechádzky. Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky

Nie je to prvýkrát

Muži zákona pritom dlhodobo upozorňujú občanov, ktorí nepoužívajú reflexné prvky vo večerných a ranných hodinách, keď je na cestách znížená viditeľnosť.

„Reflexná páska, vesta alebo akýkoľvek reflexný prvok dokážu zachrániť ľudský život,“ opakujú policajti. Reflexné prvky dokážu výrazne zvýšiť viditeľnosť, a to až na dvesto metrov. Na Slovensku však podľa skúseností policajtov z ulíc nie sú tieto doplnky populárne, aj keď môžu zachrániť život.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Zákon síce nehovorí, koľko reflexných prvkov má mať človek na sebe, ale počíta sa naozaj všetko. Reflexný prvok v kombinácii s pestrým oblečením je najlepšou voľbou,“ uzatvárajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia