Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. januára 2023, 13:17
Čas čítania 0:31

Iba 17-ročný Slovák sa na Orave rútil takmer 130 km/h cez obec na výkonnom Mercedese. Už dojazdil, odkazujú policajti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodič bol v aute sám napriek tomu, že má iba 17 rokov a podľa zákona potrebuje sprievod.

Iba 17-ročný čerstvý vodič predbiehal kolónu na motorovom vozidle Mercedes CLS 450 v obci Oravská Polhora v rýchlosti takmer 130 km/h. Mladý vodič šiel v úseku, v ktorom sa štandardne jazdí päťdesiatkou, podľa jedného merania 106 km/h a podľa druhého takmer 130 km/h. 

Policajti po vykonaní kontroly zistili, že vodič má iba 17 rokov a v aute je sám. Zákon však vyžaduje prítomnosť osoby sediacej na mieste spolujazdca, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia najmenej 10 rokov. Tohto skúseného vodiča pritom musí mať mladý vodič pred dovŕšením 18 rokov zapísaného v dokumente, ktorý má počas jazdy pri sebe.

„Mládencovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, ďalšia jazda mu bola zakázaná, priestupok bude vyriešený v správnom konaní a môže mu byť uložená pokuta do výšky 300 eur a zákaz činnosti až na jeden rok,“ konštatuje polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia