Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2023, 14:39
Čas čítania 0:39

Mladý Slovák, ktorý bez vodičáku zrazil 3 ľudí na chodníku, spôsobil dvom z nich veľmi ťažké zranenia. Bol dokonca v podmienke

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dvadsaťročný vodič sa skutku dopustil v podmienke.

Vodiča osobného auta, ktorý v piatok 27. januára na ulici 29. augusta v Banskej Bystrici pri dopravnej nehode zrazil troch chodcov, zobral sudca okresného súdu do väzby.

Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia s tým, že 20-ročný muž ani nie je držiteľom vodičského oprávnenia a v minulosti bol už viackrát súdne trestaný. Skutku sa dopustil v podmienke.

„Vodič nerešpektoval pokyn policajnej hliadky na zastavenie vozidla a unikal pred ňou vo vozidle Škoda Fabia po ceste v protismere. Neprispôsobil rýchlosť jazdy a pri prejazde križovatkou narazil do iného auta, ktoré išlo po hlavnej ceste. Po náraze ho odhodilo z cesty na chodník, kde sa v tom čase nachádzali traja chodci,“ opísala nehodu polícia. Dychová skúška bola u vodiča negatívna, na zistenie iných návykových látok mu však odobrali biologický materiál.

Pri nehode utrpela 72-ročná chodkyňa povrchové zranenia, ktoré si nevyžiadali jej hospitalizáciu. Horšie dopadli 74-ročný muž a 18-ročný mladík, ktorí utrpeli ťažké zranenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia