Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. januára 2023, 13:49
Čas čítania 0:56

Nový český prezident Pavel: Najkrajšiu gratuláciu som dostal od slovenskej prezidentky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre nového českého prezidenta bola prítomnosť slovenskej prezidentky nezabudnuteľná.

Novozvolený český prezident Petr Pavel v nedeľu uviedol, že najkrajšiu gratuláciu dostal od slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá za ním prišla priamo do volebného štábu. Dodal, že na tento moment bude dlho spomínať. Pavel to povedal v rozhovore pre televíziu CNN Prima News, informuje TASR podľa správy spravodajského servera Novinky.cz.

Chcú spolu navštíviť Ukrajinu

Pavel vraví, že Čaputová prišla do Prahy len kvôli tomu, aby mohla ísť do jeho volebného štábu. Podľa jeho slov Čaputová počítala aj s možnosťou, že voľby vyhrá expremiér Andrej Babiš. „V tom prípade by to mala ako taký inkognito výlet do Prahy,“ dodal. Zároveň nepredpokladá, že by v prípade opačného výsledku zamierila do štábu k Babišovi.

Týmito slovami tak poprel vyjadrenie dosluhujúceho českého prezidenta Miloša Zemana. Ten totiž v sobotu povedal, že verí, že by prezidentka Čaputová išla zagratulovať aj Babišovi.

Pavel tiež zopakoval, že by rád spoločne s Čaputovou navštívil Ukrajinu. Túto cestu by chcel absolvovať na jar pred summitom NATO, povedal v rozhovore, z ktorého citovala televízia ČT 24. Novozvolený český prezident tiež povedal, že plánovaný telefonát s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským sa má uskutočniť v nedeľu o 14.30 h.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Armádny generál vo výslužbe Petr Pavel zvíťazil podľa neoficiálnych výsledkov v druhom kole prezidentských volieb v ČR so ziskom 58,32 percenta hlasov. Porazeného kandidáta, expremiéra a predsedu hnutia ANO Andreja Babiša, podporilo 41,67 percenta voličov. Volebná účasť dosiahla 70,25 percenta. Všetko o českých prezidentských voľbách si prečítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia