Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
28. januára 2023, 13:58
Čas čítania 0:45

Americké úrady zverejnili video z brutálneho zadržania, v dôsledku ktorého zomrel Afroameričan Tyre Nichols

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zverejnený videozáznam má takmer polhodinu a je postrihaný zo štyroch rôznych kamier.

Portál CBS News informuje, že memphiské úrady v piatok zverejnili video z násilného zásahu policajtov, v dôsledku ktorého zomrel 29-ročný Afroameričan Tyre Nichols. 

Piatich policajtov (Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III., Desmond Mills Jr. a Justin Smith) následne prepustili a obvinili z vraždy druhého stupňa, ťažkého ublíženia na zdraví, úradného pochybenia a iných trestných činov. 

Na zverejnenom videu vidno, ako policajti agresívne vyťahujú Nicholsa z auta, následne ho zvalia na zem a vyhrážajú sa mu zlomením rúk, aj keď vraví, že nič neurobil. V strachu sa mu podarilo utiecť. Policajti ho však chytili znovu, pričom na druhý raz ho začali biť a do tváre mu nastriekali aj slzný sprej. 

Ďalej vidno, ako príslušníci zboru kopú mladíka do hlavy či ho udierajú obuškom. Počuť aj to, ako Nichols kričí viackrát „mama.“ Podľa CBS News právnik Nicholsovej rodiny Ben Crump uviedol, že podľa pitvy Nichols utrpel zranenia v dôsledku silného bitia.


Šéf polície v Memphise Cerelyn Davis v piatok pre NBC News povedal, že video bolo strašné a smutné zároveň. V Spojených štátoch po zverejnení videa, ktoré je postrihané zo štyroch rôznych kamier, v piatok večer prebehli na rôznych miestach prevažne pokojné protesty.

Domov
Zdieľať
Diskusia