Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
25. januára 2023, 7:28
Čas čítania 0:36

Šéf ukrajinskej armády zdedil obrovskú čiastku, ktorú si odmietol nechať. Okamžite peniaze daroval vlastnému vojsku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Generál Valerij Zalužnyj sa rozhodol podporiť ukrajinskú armádu v ťažkých časoch.

Vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl, generál Valerij Zalužnyj, zdedil viac ako milión dolárov. Peniaze sa však okamžite rozhodol darovať ukrajinskej armáde, informuje portál Ukrainska Pravda.

Zalužnyj v januári zdedil peniaze od Američana s ukrajinskými koreňmi, ktorý sa po smrti rozhodol odovzdať veľkú časť svojho majetku šéfovi ukrajinskej armády. 

Generál Zalužnyj
Generál Zalužnyj. Zdroj: Ministerstvo obrany Ukrajiny

Američan Hryhorij Stepanec sa narodil na Ukrajine krátko pred druhou svetovou vojnou, za Sovietskeho zväzu proti nemu za disidentské názory režim viackrát zakročil a z krajiny sa mu podarilo ujsť až v roku 1989. Odišiel do USA, kde začal pracovať ako softvérový vývojár pre Microsoft. Po svojej smrti chcel pomôcť Ukrajine v boji proti Rusku.

Hovorca armády teraz potvrdil, že všetky zdedené prostriedky Zalužnyj po ukončení dedičského konania previedol na účet ukrajinských ozbrojených síl začiatkom januára.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Generál Zalužnyj daroval plnú sumu špeciálnemu bankovému účtu Národnej banky Ukrajiny, ktorý je určený na podporu armády. Toto potvrdili aj výpisy z účtu zo dňa 5. januára 2023,“ dodal hovorca.

Domov
Zdieľať
Diskusia