Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. januára 2023, 20:04
Čas čítania 0:41

Rozzúrený minister Naď: Nemci šíria fake news, slovenské tanky na Ukrajinu nepôjdu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tanky Leopard 2A4 Slovensko od Nemecka získalo ako náhradu za 30 bojových vozidiel pechoty, ktoré sme vlani darovali Ukrajine.

Zahraničné médiá a účty na Twitteri šírili od včerajšieho dňa nepravdivú informáciu o tom, že sú Česko a Slovensko ochotné vzdať sa sľúbených tankov Leopard 2 v prospech Ukrajiny. Informáciu priniesli noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung. Od USA sme spolu s Českom údajne dostali prísľub, že za tanky Leopard dostaneme náhradu v podobe starších amerických tankov Abrams.

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď informáciu označil za nepravdivú„FAKE NEWS! KOMPLET! Žiadne rokovanie o tom neprebehlo, nikto nás o to nepožiadal, žiadne Abramsy nám neboli ani sľúbené, ani ponúknuté. Nič z toho nie je pravda. Považoval som nemecký FAZ za dôveryhodné médium, ale zjavne sa veci menia… Mohli sa nás aspoň opýtať…“ rozhorčil sa na Facebooku Naď. 

Leopard 2A4.
Leopard 2A4. Zdroj: Jaroslav Naď/Facebook

Na konferencii v Ramsteine podľa nemeckého denníka Slovensko aj Česko ponúkli, že sa zatiaľ vzdajú ďalších dodávok a tanky pošlú Ukrajine. Celkovo by malo ísť o 30 tankov Leopard. Tanky sú súčasťou dohody, podľa ktorej Slovensko na Ukrajinu poslalo 30 starších používaných bojových vozidiel pechoty BVP-1 a výmenou za ne malo dostať 15 tankov zo strany Nemecka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia