Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2023, 12:32
Čas čítania 0:39

Záujemcovia o nájomné byty sa už môžu registrovať. Boris Kollár sľubuje, že budú o 62 % lacnejšie ako hypotéka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celkovo ide o 9 000 nájomných bytov približne za 1,5 miliardy eur. Nájomné v týchto bytoch by malo byť lacnejšie v priemere o 62 % v porovnaní s hypotekárnou splátkou.

Záujemcovia o nájomné byty so štátnou podporou sa môžu registrovať v Agentúre štátom podporovaného nájomného bývania. Vo štvrtok o tom informoval predseda predstavenstva agentúry Peter Sekáč. Vo formulári na zistenie predbežného záujmu musia uviesť, aký veľký byt potrebujú a v akej lokalite.


„V tejto chvíli je dôležité povedať, že ľudia, ktorí prejavia záujem, budú pravidelne informovaní o projektoch v nimi vybranej lokalite,“ informoval Sekáč. Následne na to budú zverejnené ponuky bytov a ľudia si môžu zarezervovať ten svoj.


Byty postavia dvaja investori – WBG a poisťovňa Kooperativa. Celkovo ide o 9 000 nájomných bytov približne za 1,5 miliardy eur. AŠPNB uisťuje, že rokuje aj s ďalšími investormi.


Nájomné v týchto bytoch by malo byť lacnejšie v priemere o 62 % v porovnaní s hypotekárnou splátkou.

Štátom podporované nájomné bývanie by tak malo priniesť vyššiu dostupnosť bývania pre ľudí, ktorí nemajú dostatočný príjem na schválenie hypotéky, prípadne by bola pre nich nevýhodná. Registračný link s ďalšími inštrukciami nájdu záujemcovia na webe najommnebyvanie.gov.sk. Webová stránka však momentálne nie je dostupná. 

Domov
Zdieľať
Diskusia