Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2023 o 13:30
Čas čítania 1:30
Denisa Šútorová

Dua Lipa a Roger Federer budú jasnými hviezdami MET GALA 2023. Téma vzdáva hold známemu dizajnérovi

MÓDA MET GALA MÓDA
Uložiť Uložené

Sprievodným podujatím Met Gala bude aj výstava s názvom Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, ktorá predstaví 150 modelov navrhnutých Lagerfeldom počas jeho pôsobenia pre značky Chanel, Fendi, Chloé, Balmain a vlastnú rovnomennú značku Karl Lagerfeld.

Prvý májový pondelok sa môžeš opäť tešiť na najväčšiu módnu akciu MET GALA. Patrí medzi najsledovanejšie červené koberce a koná sa pri príležitosti finančnej zbierky pre Kostýmový inštitút Metropolitného múzea v New Yorku.

Téma tohtoročného MET GALA a zároveň aj výstavy, ktorú si môžeš pozrieť v múzeu MET, je už známa. Outfity hostí budú hrať v téme Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, čím vzdajú hold zosnulému módnemu maestrovi. Magazín Vogue, ktorý je na čele s Annou Wintour spoluorganizátorom, zverejnil aj mená tohtoročných spolupredsedov. Popri stálici Anne Wintour sú na zozname aj Penélope Cruz, Michaela Coel, Dua Lipa a tenisová legenda Roger Federer.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Zoe Report (@thezoereport)

V plnej moci hostiteľov bude aj zostavenie kompletného guest listu, výber interiérových dekorácií či menu, ktoré by malo korešpondovať s témou na tento rok. Túto rolu už v minulosti zastávali Rihanna, Timothée Chalamet, Harry Styles, Serena Williams, Lady Gaga, Alessandro Michele či Meryl Streep.

Odporúčané
Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke Skort, jorts aj boxerky. Toto je TOP 5 štýlov ženských šortiek, v ktorých zažiariš v uliciach aj na dovolenke 23. júla 2024 o 11:00

K Met Gala bude pripojená aj sprievodná výstava s už spomínaným názvom Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, ktorá medzi 5. májom a 16. júlom predstaví 150 modelov navrhnutých Lagerfeldom počas jeho pôsobenia pre značky Chanel, Fendi, Chloé, Balmain a jeho vlastnú rovnomennú značku Karl Lagerfeld. Zodpovedným kurátorom výstavy bude opäť Andrew Bolton z Kostýmového inštitútu a kreatívnym poradcom Lagerfeldova dlhoročná spolupracovníčka Amanda Harlech.

Záhadou zostáva, či si hostia na červený koberec oblečú originály z takmer sedem desaťročí dlhej kariéry návrhára alebo skôr siahnu po aktuálnych modeloch Chanel od Virgine Viard. Možnosťou je aj to, že sa hviezdy inšpirujú samotným šatníkom legendy, ktorá sa preslávila koženými rukavičkami, ikonickým bielym copom a čierno-bielymi outfitmi. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)


Štýl a práca Karla Lagerfelda tak vystrieda minuloročnú tému Met Gala Gilded Glamour, inšpirovanou zlatým vekom New Yorku medzi rokmi 1870 aj 1890.

Rozruch na červenom koberci tak minulý rok vyvolalo niekoľko celebrít. Kým Khloé Kardashian predviedla v sexi zlatej róbe dokonalú postavu, Kendall vytasila bradavky a Kim sa v spoločnosti Peta Davidsona ukázala v róbe Marilyn Monroe. Na Met Gala 2022 však nechýbali ani naklonovaný Jared Leto a Billie Eilish v korzetových šatách od Gucciho. Tie najlepšie outfity z minulého ročníka Met Gala si môžeš pozrieť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia