Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
17. januára 2023, 16:06
Čas čítania 0:52

Heger oznámil, že ide rokovať o termíne predčasných volieb. Dnes pochopil, že žiadna nová 76-ka nie je reálna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V stredu chce o termíne volieb rokovať so zástupcami OĽaNO, Za ľudí, Sme rodina aj SaS.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger považuje všetky snahy o vznik novej väčšiny 76 poslancov dnešným dňom za uzavreté. Chce diskutovať o predčasných voľbách, ako najreálnejší vidí jesenný termín. V stredu (18. 1.) chce o termíne volieb rokovať so zástupcami OĽaNO, Za ľudí, Sme rodina aj SaS. Heger o tom informoval na Facebooku.

„Dnes strana SaS odmietla diskusiu o vzniku novej 76-ky. Je preto férové a nevyhnutné povedať občanom, aký bude ďalší scenár. Vzhľadom na to, že na vznik novej 76-ky chýbajú hlasy strany SaS, diskusia o predčasných voľbách je na mieste. S iniciatívou na vznik 76-ky prišiel pôvodne Richard Sulík deň po odhlasovaní nedôvery vláde,“ píše na sociálnej sieti.

„Z môjho pohľadu to malo zmysel, viackrát som aj dôvody verejne komunikoval. Napriek tomu, že Richardovi Sulíkovi nápad s novou 76-kou po čase odpadol od chuti, kontaktovali ma niekoľkí poslanci z klubu SaS s tým, že by si vedeli predstaviť podporu novej 76-ky,“ vysvetľuje.


Dodal, že chce v stredu uskutočniť stretnutie zástupcov OĽaNO, Za ľudí, Sme rodina a SaS, na ktorom chce rokovať o termíne predčasných volieb. Aktuálne sa podľa Hegera ako najreálnejší javí jesenný termín.

Aktualizácia 16:33 – Sme rodina je ochotná podporiť septembrový termín predčasných volieb, naďalej však preferuje voľby v júni. V utorok to vyhlásil predseda hnutia a Národnej rady SR Boris Kollár s tým, že je potrebné nájsť kompromis.

Domov
Zdieľať
Diskusia