Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. januára 2023, 22:11
Čas čítania 0:42

Ukrajinskí vojaci sa začnú v USA školiť na systém Patriot už na budúci týždeň

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výcvik ukrajinských vojakov bude trvať niekoľko mesiacov.

Ukrajinskí vojaci začnú s výcvikom zameraným na používanie amerických systémov protivzdušnej obrany Patriot už na budúci týždeň. Výcvikový program bude prebiehať na vojenskej základni Fort Sill v štáte Oklahoma. Fort Sill je jednou zo štyroch hlavných výcvikových lokalít ozbrojených síl USA a sídli tam aj delostrelecká škola americkej armády.


Námestníčka amerického ministra obrany pre Rusko, Ukrajinu a Euráziu Laura Cooperová priblížila, že výcvik ukrajinských vojakov bude trvať niekoľko mesiacov. Spojené štáty prisľúbili dodať Kyjevu systémy Patriot koncom decembra počas návštevy ukrajinského prezidenta Volodomyra Zelenského v USA.


Spojené štáty len minulý týždeň oznámili ďalšiu vojenskú pomoc Ukrajine za tri miliardy dolárov. Ide o dosiaľ najväčší balík pomoci pre Kyjev. Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jeanová-Pierrová vtedy uviedla, že tento balík by mal zahŕňať bojové vozidlá pechoty Bradley, vozidlá odolné voči výbuchom mín (MRAP), transportéry a samohybné húfnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia