Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
6. januára 2023, 8:52
Čas čítania 1:28

Princ Harry priznal, že užíval kokaín a v Afganistane zabil 25 ľudí. Vraj by na to najradšej zabudol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dodáva, že v armáde sa naučil, že jednou z najdôležitejších vecí je zodpovednosť za svoje činy.

Britský princ Harry vo svojej knihe spomienok s názvom Spare uviedol, že počas pôsobenia v Afganistane zabil 25 ľudí. Priznal sa i k tomu, že ako 17-ročný užíval kokaín. TASR o tom informuje na základe správy britskej spravodajskej stanice Sky News.


Vojvoda zo Sussexu slúžil v britskej armáde desať rokov, počas ktorých ho dvakrát vyslali do Afganistanu. Harry napísal, že väčšina vojakov netuší, koľko ľudí v boji zabila, no on si celé svoje pôsobenie v Afganistane zaznamenal.


„Vždy som vedel presne povedať, koľko nepriateľských bojovníkov som zabil. A zdalo sa mi podstatné nebáť sa toho čísla. Spomedzi mnohých vecí, ktoré som sa naučil v ozbrojených silách, bola jednou z najdôležitejších zodpovednosť za svoje činy,“ napísal v knihe.

Dodal, že by bol radšej, keby tieto štatistiky nemal na pamäti, no tiež by „preferoval žiť vo svete bez Talibanu a bez vojny“.

Na archívnej snímke z 10. septembra 2022 britský princ William (vľavo) a britský princ Harry kráčajú vedľa seba po prehliadke kvetinovej výzdoby pre zosnulú britskú kráľovnú Alžbetu II. pred hradom Windsor.
Na archívnej snímke z 10. septembra 2022 britský princ William (vľavo) a britský princ Harry kráčajú vedľa seba po prehliadke kvetinovej výzdoby pre zosnulú britskú kráľovnú Alžbetu II. pred hradom Windsor. Zdroj: TASR/AP


Harry vo svojej knihe spomienok uviedol aj to, že ako 17-ročný užíval kokaín. Túto drogu mu podľa jeho slov ponúkli počas poľovníckeho víkendu. „Nebolo to veľmi zábavné a nevyvolalo to vo mne taký pocit, že by som sa cítil obzvlášť šťastný, ako sa to zdalo iným. Cítil som sa však inak a to bol môj hlavný cieľ. Cítiť. Byť iný,“ napísal.


Podľa agentúry AFP sa zdá, že Harry užíval kokaín až po tom, ako ho jeho otec, súčasný kráľ Karol III., vzal na kliniku pre drogovo závislých, keď sa zistilo, že ako neplnoletý pil alkohol a fajčil marihuanu.


Sky News tvrdí, že sa ku Harryho knihe spomienok Spare dostala týždeň pred oficiálnym vydaním, keďže bola omylom dostupná na predaj v Španielsku. 

Princ William ho údajne fyzicky napadol

Princ Harry v autobiografii Spare zároveň obvinil svojho brata princa Williama z fyzického napadnutia. V knihe opisuje útok zo strany svojho brata, ktorý je dnes princom z Walesu. Ich súrodenecký vzťah sa vraj rozpadol práve pre Harryho svadbu s herečkou Meghan Markle. 

5. januára 2023, 15:58 Čas čítania 1:24 Princ Harry tvrdí, že ho fyzicky napadol a zhodil na zem brat William. V knihe opísal, aká hádka k bitke viedla Princ Harry tvrdí, že ho fyzicky napadol a zhodil na zem brat William. V knihe opísal, aká hádka k bitke viedla

Pri opise konfrontácie z roku 2019 Harry hovorí, že jeho brat nazval Meghan náročnou, neslušnou a nepríjemnou. Mladší princ to nazval „papagájovaním novinárskych rečí“ o svojej americkej manželke.

Harry píše, že sa William najskôr chcel iba porozprávať o „celej tej valiacej sa katastrofe“ vzťahu Harryho s Meghan a o bojoch s novinármi. Keď však dorazil k Harrymu, údajne už bol poriadne nahnevaný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia