Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
3. januára 2023, 15:17
Čas čítania 0:42

Slovenskí väzni dostali na Vianoce konzolu Xbox aj s volantom, aby si mohli užiť sviatky. Takto si spievali koledy a hrali hry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aj takto vyzeral život za mrežami v priebehu sviatkov.

Zbor väzenskej a justičnej stráže prostredníctvom sociálnej siete Facebook dovolil ľuďom nahliadnuť do života väzňov v období sviatkov. Príslušníci zboru pre nich vytvorili program, ktorý mal navodiť atmosféru sviatkov v teple domova. Pripravené boli aj turnaje v šachu či kartách.

„Odsúdení a obvinení sa počas vianočných a novoročných sviatkov mohli okrem aktivít koordinovaných pedagógmi, ako boli besedy, rozhovory, kvízy, prednášky, sledovanie dokumentov či rôzna umelecká kreatívna tvorba, zapojiť do pripravených turnajov. V ponuke boli napríklad stolnotenisový turnaj, turnaje v šachu, dáme, sedme, žolíku a spoločenských hrách Prší a Človeče, nehnevaj sa,“ uvádza Zbor väzenskej a justičnej stráže. Zaujímavosťou je, že väzni mali k dispozícii aj hernú konzolu Xbox, na ktorej hrali hry.

13. septembra 2020, 15:10 Čas čítania 12:17 Väzenský psychológ: Niektorí odsúdení sa boja, že citlivé informácie poskytnuté v skupine iní trestanci zneužijú (Rozhovor) Väzenský psychológ: Niektorí odsúdení sa boja, že citlivé informácie poskytnuté v skupine iní trestanci zneužijú (Rozhovor)

Za mrežami počas sviatkov rozhodne nebolo ticho, pretože v ústavoch bolo počuť koledy a spev v rámci novoročných koncertov. Odsúdenci si mohli pozrieť aj divadelné predstavenia, ktoré boli zamerané na Vianoce a príchod troch kráľov. 

„Síce sviatky za mrežami nikdy nebudú také, aké sú v kruhu rodiny, no aj tak sa pri týchto rôznorodých aktivitách na tvárach väznených osôb objaví úsmev,“ napísal Zbor väzenskej a justičnej stráže.

Domov
Zdieľať
Diskusia