Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
3. januára 2023 o 13:37
Čas čítania 0:49

Hokejová IIHF chváli fantastické výkony brankára Adama Gajana. Slovák sa MS ani nemal zúčastniť, no je obrovským prekvapením

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Gajan: Ešte pred rokom som si v noci nastavoval budík, aby som sledoval zápasy juniorských majstrovstiev. To, že som tu, je pre mňa šialené.

Hokejové majstrovstvá sveta do 20 rokov v Kanade sa pre mladých Slovákov po prehre proti domácim hokejistom skončili, no turnaj priniesol pozitívne prekvapenia.

Jedným z nich je 18-ročný brankár Adam Gajan. Jeho prvý reprezentačný štart hodnotí na výbornú aj Medzinarodny zväz ľadoveho hokeja, ktorý ho vychválil v článku na svojom webe, ale aj na sociálnych sieťach.

Gajan sa pritom na turnaji vôbec nemal zúčastniť. „Tréner brankárov mi len napísal SMS a na druhý deň ráno som odletel. Všetko sa to stalo za 24 hodín,“ opísal mladý brankár. „Ešte pred rokom som si v noci nastavoval budík, aby som sledoval zápasy juniorských majstrovstiev. To, že som tu, je pre mňa šialené,“ neskrýval svoje nadšenie.

Slovenský brankár Adam Gajan vyráža puk v zápase základnej B-skupiny Švajčiarsko – Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Monctone v sobotu 31. decembra 2022.
Slovenský brankár Adam Gajan vyráža puk v zápase základnej B-skupiny Švajčiarsko – Slovensko na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Monctone v sobotu 31. decembra 2022. Zdroj: TASR/AP

Ani si nemyslel, že bude hrať 

Do turnaja nastupoval ako v poradí tretí brankár po Patrikovi Andrišovi a Matejovi Marinovovi. Vôbec teda neuvažoval nad tým, že bude hrať. „Som šťastný, že mi dali šancu,“ dodal. 

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Vo víťaznom zápase proti USA exceloval 33 zákrokmi. Proti Lotyšsku zakročil 28-krát a výborný výkon s 33 zákrokmi podal aj v prehratom zápase proti Švajčiarsku.

Jeho výkon na šampionáte chváli aj asistent kapitána a dlhoročný kamarát Filip Mešár. „Všetko, čo robí, je momentálne skvelé. Takto sa teraz môže začať jeho kariéra,“ okomentoval Mešár výkon svojho kamaráta a rodáka z Popradu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia