Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
22. decembra 2022, 18:41
Čas čítania 0:45

„Arogantný ko**t“: Záznam faux pas novozélandskej premiérky vydražili za 60 000 eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
„Arogantný ko**t“: Záznam faux pas novozélandskej premiérky vydražili za 60 000 eur
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Governor-General of New Zealand/volně k užití

Podpísaný prepis parlamentnej výmeny názorov bol pre účely dražby podpísaní oboma aktérmi.

Podpísaný prepis parlamentnej výmeny názorov, v ktorej novozélandská premiérka Jacinda Ardernová použila na adresu svojho politického rivala vulgarizmus, vyniesol v on-line aukcii takmer 60 000 eur. Celá suma poputuje na účet novozélandskej nadácie na boj proti rakovine prostaty.

Záznam urážlivej poznámky vznikol v parlamente, keď novozélandská premiérka častovala svojho politického oponenta, lídra pravicovo-liberálnej strany ACT Davida Seymoura. Počuť na ňom, ako podráždená Ardernová vraví: „to je fakt arogantný ko**t". Keď David Seymour požiadal Ardernovú o ospravedlnenie, poznámka sa musela zapísať do oficiálneho záznamu.


S nápadom spojiť sa pre dobrú vec prišiel paradoxne práve David Seymour. Prepis inkriminovanej pasáže parlamentnej diskusie podpísali obaja politici a pred dražbou ho dokonca dali zarámovať.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Riaditeľ obdarovanej organizácie Peter Dickens informoval, že vydražená suma pokryje zhruba desatinu ročného rozpočtu nadácie, ktorá takto získané prostriedky použije na bezplatné konzultácie alebo činnosť podporných skupín pre svojich klientov.

Domov
Zdieľať
Diskusia