Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
20. decembra 2022, 12:03
Čas čítania 0:45

Ministerstvo vnútra ruší stanový tábor pre migrantov v Kútoch. Hlavnými dôvodmi sú nastupujúca zima a klesajúci počet ubytovaných

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tábor pôvodne tvorilo 16 stanov a priestory pošty v areáli železničnej stanice.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky od utorka (20. 12.) ruší stanový tábor pre utečencov v Kútoch. Ako informuje ministerstvo v tlačovej správe, dôvodom na ukončenie prevádzkovania tábora je nástup zimy a klesajúci trend v počte osôb s neoprávneným pobytom. Tábor pôvodne tvorilo 16 stanov a priestory pošty v areáli železničnej stanice. 

„V utorok 20. decembra sa začali núdzovo ubytované osoby postupne odsúvať a začalo sa so sanitáciou stanov a interiérového vybavenia. Následne sa pristúpilo k odvážaniu ďalšieho technického vybavenia, tak aby bol najneskôr do konca týždňa stanový tábor úplne demontovaný,“ vysvetľuje generálna riaditeľka sekcie krízového riadenia Michaela Kaňová.

Osoby, ktoré sa dostanú na územie Slovenska bez oprávnenia na pobyt, majú po registrácii na oddeleniach cudzineckej polície možnosť využiť kamenné budovy pobytových táborov migračného úradu v Rohovciach a Opatovskej Novej Vsi.

„V týchto zariadeniach budú môcť prebývať maximálne 7 dní, pričom počas tohto času majú možnosť požiadať o medzinárodnú ochranu. Je zrejmé, že väčšina bude pokračovať vo svojej pôvodnej snahe dostať sa do západnej Európy,“ dodáva riaditeľ migračného úradu Ján Orlovský.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Policajný zbor uvádza, že bude aj naďalej vo zvýšenej miere vykonávať hliadkovú a operatívnu činnosť v boji proti prevádzačstvu a nelegálnej migrácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia