Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. decembra 2022 o 10:14
Čas čítania 0:44

Nikdy som nevidel toľko chorých, hovorí nemecký lekár. Chorobnosť v krajine atakuje historické maximá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Koronavírus už nie je hlavným problémom.

Počet ľudí s nejakou nákazou či ochorením v Nemecku dosiahol historické rozmery, uviedol šéf Medzidisciplinárneho združenia pre intenzívnu a pohotovostnú medicínu (DIVI) Christian Karagiannidis.


„Chorobnosť je v súčasnosti extrémne vysoká, nikdy som nič podobné nezažil,“ povedal Karagiannidis v rozhovore pre nemecký denník Rheinischen Post. V mnohých regiónoch sú už podľa neho takmer všetky lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) obsadené.

Anketa:
Bol/-a si v poslednom období chorý/-á?
Áno.
Níe.
Áno.
56 %
118 Hlasov
Níe.
44 %
91 Hlasov


Podľa nemeckého lekára už nákaza koronavírusom nie je hlavným problémom. „Momentálne bojujeme proti veľmi širokej škále chorôb: chrípke, respiračnému syncyciálnemu vírusu (RSV), koronavírusu a iným respiračným ochoreniam...,“ povedal.


Karagiannidis sa domnieva, že zlepšenie situácie by mali priniesť blížiace sa vianočné sviatky. „Potom počet (pacientov) na klinikách zvyčajne klesá a kapacity nemocníc sa opäť zvýšia,“ dodal. Okrem extrémne vysokého počtu pacientov nemecké nemocnice podľa DPA v súčasnosti zápasia aj s výpadkom mnohých liekov.


Karagiannidis vyzval štát, aby si v spolupráci s miestnymi farmaceutickými výrobcami dal určité lieky vopred vyrobiť a mal ich na sklade, aby tak boli vždy dostupné v dostatočnom množstve. Aj bavorský minister zdravotníctva Klaus Holetschek apeloval na vládu, aby pred sviatkami zvolala mimoriadne zasadnutie s cieľom nájsť riešenie v súvislosti s chýbajúcimi liekmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia