Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. decembra 2022, 16:50
Čas čítania 0:41

Prestížne zahraničné denníky reagujú na pád Hegerovej vlády. Boja sa o pokračovanie pomoci Ukrajine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa katarskej televízie Aljazeera by mohli predčasné voľby ovplyvniť pomoc Ukrajine či postoj k Európskej únii a NATO.

Zahraničné spravodajské portály reagujú na súčasné dianie na Slovensku. Mnohé z nich píšu o konci chaotického vládnutia na Slovensku.

Americký Politico píše o konci chaotického vládnutia Eduarda Hegera. Podľa článku však na tom nemal až takú vinu súčasný premiér, ale minister financií Igor Matovič, ten vraj doniesol do úradu populizmus. 

Francúzsky Le Monde poukazuje na to, že súčasná vláda podporovala Ukrajinu a posielala jej humanitárnu či vojenskú pomoc. Predčasné voľby však toto môžu zmeniť, pretože mnohé opozičné strany, ktoré majú po nových voľbách šancu dostať sa do koalície, sú viac naklonené Rusku a nesúhlasia ani so sankciami.

Podľa katarskej televízie Aljazeera by mohli predčasné voľby ovplyvniť pomoc Ukrajine či postoj k Európskej únii a NATO. Najmä po výhre opozičných strán, ktoré často kritizujú vojenskú pomoc Kyjevu a sankcie voči Rusku. 

Agentúra AP píše, že opozícia má veľkú šancu vyhrať predčasné voľby. Upozorňuje tiež, akým spôsobom okomentoval koniec vlády predseda strany Sloboda a solidarita, ktorá bola pred pár mesiacmi ešte súčasťou vládnej koalície. Slovo „konečne“ vyšlo z úst bývalému ministrovi hospodárstva hneď po zverejnení výsledkov hlasovania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia