Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. decembra 2022, 13:45
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Prezidentka Zuzana Čaputová odvolala vládu Eduarda Hegera

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasní ministri budú vládnuť v demisii ďalej.

Zuzana Čaputová odvolala vládu Eduarda Hegera. Vládu v demisii poverila vykonávaním vládnej moci až do vymenovania novej vlády. Poukazuje pritom na obmedzené vládnutie i nevyhnutnosť prípravy nového štátneho rozpočtu na ďalší rok. 

„Je zrejmé, že takáto vláda nemôže zabezpečovať všetky potrebné kompetencie a je teda jednoznačne vládou dočasnou. Z reakcií politických lídrov po včerajšom rozhodnutí Národnej rady SR je taktiež zrejmé, že tu nie je politická vôľa na zostavení novej vlády s podporou a legitimitou parlamentu,“ poznamenala.

Predčasné voľby by sa mali podľa prezidentky uskutočniť ešte v prvom polroku 2023. V prípade, ak k rozhodnutiu o predčasných voľbách v uvedenom termíne nedôjde, hlava štátu pristúpi k ďalším krokom v zmysle ústavy.

Slovensko podľa prezidentkiných slov potrebuje návrat k poriadku, funkčnosti a najmä k plnej pozornosti k riešeniam problémov ľudí, a nie politikov. Avizuje, že urobí všetko pre to, aby prispela k pokojnému prevedeniu krajiny k predčasným voľbám.

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia