Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. decembra 2022 o 7:19
Čas čítania 0:52

Pellegrini by dnes vládu so Sulíkom a progresívcami nezložil, ukázal najnovší prieskum (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S jednoznačným náskokom by voľby vyhrali strany Hlas-SD a Smer-SD.

Včera padla vláda. Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali už začiatkom decembra, s prehľadom by vyhrala strana Hlas-SD so ziskom 20,2 %. Nasledoval by Smer-SD so 16,1 % a Progresívne Slovensko s 11,8 % hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre TV Joj.


Strany, ktoré vládu tvorili v poslednom volebnom období, by sa umiestnili horšie. SaS by skončila štvrtá so ziskom 9,9 %. Za ňou OĽaNO s 8 %, Sme rodina so 7,7 % a Republika so 6,6 %. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so ziskom 5,5 % hlasov.


Pred bránami parlamentu by ostala aj tentoraz SNS so ziskom 4 %, Aliancia by získala 3,1 %. Niekdajšia vládna strana Za ľudí by dosiahla iba 1,7 %, ĽSNS 1,6 % a Maďarské fórum 1,3 %. Pod hranicou jedného percenta by sa ocitli Dobrá voľba a Umiernení (0,9 %), Národná koalícia (0,8 %) a ostatné strany (0,8 %).

Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Baumann


Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 35 kresiel, Smer-SD 28 a Progresívne Slovensko 21. SaS by mala 17 kresiel, OĽaNO 14, Sme rodina 13. S 12 poslancami by bola v parlamente Republika, 10 by ich malo KDH.


Rozhodnutých, koho by volilo, je viac ako 63,5 % opýtaných v prieskume, 17 % nevie, koho by volili. Voliť by nešlo 16,1 %, nechcelo odpovedať 3,4 % opýtaných.

Prieskum realizovali na vzorke 1 000 respondentov od 6. do 12. decembra.

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia