Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
15. decembra 2022, 16:32
Čas čítania 0:36

Pád vlády je veľmi blízko. Strana SaS odmietla ponuku na demisiu Igora Matoviča

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedôveru vláde vyjadria aj poslanci okolo Tomáša Tarabu.

Strana Sloboda a Solidarita odmietla pristúpiť na podmienky, ktorými podmienil minister financií Igor Matovič svoj odchod. Koniec vlády je podľa nich nevyhnutný.

„Pol roka sme svedkami neustáleho chaosu a neprijateľného štýlu vládnutia. Táto vláda si nezaslúži našu dôveru. Dokazuje to aj dnešná tlačová beseda OĽaNO. Väčšina občanov nedôveruje vláde Eduarda Hegera. Viacerými svojimi rozhodnutiami stratila protikorupčný rozmer,“ uviedol v tlačovej správe predseda SaS Richard Sulík. 

Igor Matovič bol ochotný odstúpiť z postu ministra financií, ak SaS stiahne návrh na vyslovenie nedôvery vláde a zahlasuje za návrh štátneho rozpočtu. Hlasovanie o vyhlásení nedôvery vláde Eduarda Hegera tak stále platí a prebehne dnes vo štvrtok 15. decembra o 17.00 h. 

„Demisia Igora Matoviča nemala byť len hypotetickou možnosťou, ale mala byť aj skutočne podaná. Dosť bolo chaosu. Odmietame sa na tom podieľať. Slovensko potrebuje pokoj. Potrebujeme a chceme slušnú krajinu so slušnou vládou,“ zakončil šéf SaS.

Dianie v súvislosti s pádom vlády Eduarda Hegera sleduje NAŽIVO.

Domov
Zdieľať
Diskusia