Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
15. decembra 2022 o 19:15
Čas čítania 0:42

Zdravotníci na Slovensku sa 5-tisícového stabilizačného príspevku zatiaľ nedočkajú. Vyplatia im len menšiu časť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva reaguje na komplikácie spojené s finančnou pomocou pre zdravotníkov.

Z pôvodných 5 000 eur nakoniec uvidia pracovníci v zdravotníctve len menšiu polovicu. Prvú časť príspevku dostanú ešte tento mesiac, ministerstvo zdravotníctva však vyplatí len 2 500 eur, z ktorých im strhnú približne tisíc eur na dani. 

Navyše platí, že ak poslanci nezmenia zákon, zdravotní pracovníci budú musieť ešte platiť odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne. V takomto prípade by prišli o ďalšie stovky eur. 

Vladimír Lengvarský verí, že finančný príspevok aspoň čiastočne vyjadrí vďaku za ich pracovné nasadenie a vytrvalosť. Zároveň žiada zdravotníkov o trpezlivosť. Reaguje tým aj na aktuálnu politickú situáciu v súvislosti s odvolávaním vlády.

Vladimír Lengvarský
Vladimír Lengvarský. Zdroj: TASR/AP

„Verím, že poslanci Národnej rady SR podporia danú legislatívnu úpravu a zdravotnícki pracovníci vďaka oslobodeniu od odvodov dostanú viac peňazí ako v prípade, ak táto úprava nebude schválená. Uvedený návrh právnej úpravy je v prospech zdravotníkov, ktorí si takúto motiváciu zaslúžia,“ uviedol minister zdravotníctva V. Lengvarský.

5. októbra 2024 o 12:30 Čas čítania 6:02 Slováci vo veľkom cestujú do Srbska po nové zuby. Ceny sú tu dvakrát nižšie, zubár robí aj do polnoci, pochvaľujú si Slováci vo veľkom cestujú do Srbska po nové zuby. Ceny sú tu dvakrát nižšie, zubár robí aj do polnoci, pochvaľujú si

Vláda schválila príspevky už začiatkom decembra tohto roka. Celkovo si vyžiadajú 200 miliónov eur. Ministri po rokovaniach upozorňovali zdravotníkov, že budú zdanené, pôvodne sa však mali vyhnúť poplatkom pre zdravotnú a sociálnu poisťovňu.

Domov
Zdieľať
Diskusia