Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. decembra 2022, 7:49
Čas čítania 0:49

Keby boli všetci ako Matovič, o chvíľu sme ako Švajčiarsko, tvrdí poslanec Pročko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odchod Matoviča Pročko rázne odmieta a situáciu v parlamente považuje za „čistú katastrofu“.

Poslanec zo strany OĽaNO Jozef Pročko v rozhovore pre denník Pravda bránil svojho predsedu. Podľa poslanca je najväčším problémom vládnej krízy nenávisť Richarda Sulíka voči Igorovi Matovičovi. Odchod Matoviča Pročko rázne odmieta a situáciu v parlamente považuje za „čistú katastrofu“.

„Keby všetci boli takí ako Matovič, tak tu sa nekradne a za chvíľu sme ako Švajčiarsko,“ povedal Pročko.  

Poslanci v Národnej rade SR dnes budú hlasovať o vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera, Denník N však včera priniesol informáciu o tom, že premiér možno zákonodarcov predbehne a sám vládu položí. Išlo by o vládu v demisii, no Heger by tak zachoval niektoré právomoci kabinetu. Na záchranu svojej vlády má pred dnešným hlasovaním o páde vlády ešte niekoľko možností

heger, matovič, mikulec, vláda, demisia, pád
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Jednou z nich je pristúpiť na dohodu s poslancami okolo Tomáša Tarabu o predčasných voľbách. Tarabovci by následne vládu podržali výmenou za hlasovanie o ústavnom zákone. Ďalšou možnosťou pre premiéra Hegera je dohoda so stranou SaS. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Časť strany OĽaNO pád vlády odmieta, s poslancami, ktorí sa do parlamentu dostali za stranu ĽSNS, sa spájať nechcú. Prijateľnejšie je pre nich prijať ponuku strany SaS a obetovať tak svojho lídra Igora Matoviča. Ide o poslancov z občiansko-demokratickej platformy okolo Jána Budaja a Kristiána Čekovského. 

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia