Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. decembra 2022, 18:42
Čas čítania 0:39

Eduard Heger vraj zvažuje, že zajtra podá demisiu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zabezpečil by tak právomoci kabinetu, aj keď by išlo o vládu v demisii.

Eduard Heger zvažuje demisiu, čím by zabránil pádu vlády. Týmto krokom by premiér udržal právomoci kabinetu aj napriek tomu, že by išlo o vládu v demisii, píše Denník N.  

Podľa zdroja Denníka N by tak mohol urobiť ešte pred zajtrajším hlasovaním o páde vlády, ktoré Boris Kollár naplánoval na 17.00 h. Viacerí poslanci pritom hovoria, že pád vlády je viac než pravdepodobný. Heger má pred zajtrajším hlasovaním ešte niekoľko možností, ako koniec svojej vlády zvrátiť. 

Jednou z možností je pristúpiť na dohodu s poslancami okolo Tomáša Tarabu o predčasných voľbách. Tarabovci by následne vládu podržali výmenou za hlasovanie o ústavnom zákone. Ďalšou možnosťou pre premiéra Hegera je dohoda so stranou SaS. 

Časť strany OĽaNO pád vlády odmieta, s poslancami, ktorí sa do parlamentu dostali za stranu ĽSNS, sa spájať nechcú. Prijateľnejšie je pre nich prijať ponuku strany SaS a obetovať tak svojho lídra Igora Matoviča. Ide o poslancov z občiansko-demokratickej platformy okolo Jána Budaja a Kristiána Čekovského. 

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia