Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. decembra 2022, 15:20
Čas čítania 0:43

Matovič je pod tlakom, obetovať ho chcú aj vlastní poslanci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre časť poslancov OĽaNO je prijateľnejšie pristúpiť na ponuku strany SaS a obetovať svojho lídra Igora Matoviča.

Už o pár hodín sa rozhodne o osude vlády Eduarda Hegera. Kľúčovou postavou je však stále minister financií Igor Matovič, ktorý leží v žalúdku väčšine poslancov aj niektorým svojim straníckym kolegom. Jedinou možnosťou zachovania súčasnej vlády je odchod lídra OĽaNO Igora Matoviča, píše portál Aktuality.sk

Vývoj situácie vo vláde má momentálne iba dva scenáre. Prvým je pristúpiť na dohodu s poslancami okolo Tomáša Tarabu o predčasných voľbách. Tarabovci by následne vládu podržali výmenou za hlasovanie o ústavnom zákone. Druhou možnosťou pre premiéra Hegera je dohoda so stranou SaS. 

Časť strany OĽaNO pád vlády odmieta, s poslancami, ktorí sa do parlamentu dostali za stranu ĽSNS, sa spájať nechcú. Prijateľnejšie je pre nich prijať ponuku strany SaS a obetovať tak svojho lídra Igora Matoviča. Ide o poslancov z občiansko-demokratickej platformy okolo Jána Budaja a Kristiána Čekovského. 

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Odchod Matoviča je pritom iba jednou požiadavkou strany SaS. Doteraz však nie je jasné, či by vládu aj napriek tomu už teraz opoziční poslanci podporili. Richard Sulík sa už niekoľkrát jasne vyjadril, že návrat jeho strany naspäť do vlády neprichádza do úvahy ani v prípade jej rekonštrukcie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia