Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
13. decembra 2022, 16:10
Čas čítania 0:34

Matovič vraj Ficovi ponúkol dohodu, pokiaľ nezahlasuje za pád vlády. Fico „obchodovanie“ odmieta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico hovorí o mafiánskych metódach. Podľa jeho slov budeme svedkami ďalších pokusov o politickú korupciu.

Matovič údajne ponúkol Smeru, že ak nezahlasuje za pád vlády, je pripravený rokovať o predčasných voľbách v septembri 2023. Fico však „obchodovanie“ so šéfom OĽaNO odmieta. Tvrdí, že parlament prekvitá politickou korupciou. Jediným demokratickým riešením krízy sú podľa Fica predčasné voľby.

Stanovisko opozičnej strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery je nemenné. Všetkých 27 poslancov bude hlasovať za pád vlády, vyjadril sa predseda strany Robert Fico po utorkovom posunutí hlasovania. „Vo štvrtok hlasujeme za pád vlády a urobíme všetko pre to, aby sme dosiahli predčasné parlamentné voľby, ktoré by mali byť v prvej polovici roka 2023,“ vyhlásil Fico.


Hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa posúva na štvrtok na 17.00 h. Poslanci Národnej rady SR o tom rozhodli v utorok napoludnie, keď odsúhlasili procedurálny návrh predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša. Odôvodnil to potrebou vytvoriť priestor na rokovania o riešení vzniknutej krízy vrátane možnosti volieb.

Domov
Zdieľať
Diskusia