Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. decembra 2022, 8:58
Čas čítania 0:57

AKTUÁLNE: Vláda dnes pravdepodobne padne. Za vyslovenie nedôvery zrejme budú hlasovať aj Borguľa s Krošlákom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyjadril sa aj Igor Matovič na svojom Facebooku.

Poslanci budú v Národnej rade SR hlasovať dnes o 11.00 h. Hlasovanie bude verejné, krátko po ňom budú všetci vedieť, kto ako hlasoval.

Poslanec Martin Borguľa vystúpil z klubu Sme rodina. Urobil tak chvíľu pred hlasovaním o dôvere Hegerovej vlády. V aktuálnom statuse hovorí, že jeho hlas „majú Heger a Mikulec“. Naráža pritom na fakt, že za svoju podporu vláde žiadal odchod ministra vnútra Romana Mikulca. Ten včera odkázal, že nikam nejde.

Poslanec Ján Krošlák bude hlasovať za pád vlády. Oznámil to na svojom Facebooku. „Dnes nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine,“ napísal.

V parlamente by tak malo byť dosť hlasov za návrh na vyslovenie nedôvery vláde. 

Slavěna Vorobelová sa pre Denník N vyjadrila, že bude hlasovať za pád vlády: „Je pre mňa neprípustné, aby premiér Eduard Heger pri obhajobe svojej vlády a práce pred Národnou radou vyhlasoval, že jeho vláda je proukrajinská, proeurópska a tak to aj musí ostať.“

Správu aktualizujeme.

Igor Matovič si myslí, že vláda padne

Igor Matovič dnes napísal status, v ktorom tvrdí, že vláda padne. „Poslanci z SaS a PS veľmi dobre vedia, že za záhadnou zmenou názoru kľúčového človeka ZA pád vlády dnes nebude nič iné ako kúpený hlas. Napriek tomu sa budú tváriť, že nič nevedia, nevidia, nepočujú. Potrebujú vyhrať a predsa nejaký hlas zabezpečený mafiou im smrdieť nemôže. Je smutné, ako si podlé činy vedia pred sebou prospechársky obhájiť.“

Domov
Zdieľať
Diskusia