Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ondřej Jarůšek
4. decembra 2022, 9:36
Čas čítania 0:57

Oktagon MMA: Brazílčan porazil českého šampióna Davida Kozmu a stal sa novým kráľom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Oktagon MMA: Brazílčan porazil českého šampióna Davida Kozmu a stal sa novým kráľom
Zdroj: OKTAGON MMA

Duel Davida Kozmu s Kaikom Britom bol hlavným zápasom turnaja Oktagon 37.

Šampión velterovej váhovej kategórie organizácie Oktagon MMA David Kozma sa vo svojej šiestej obhajobe postavil proti nebezpečnému Brazílčanovi Kaikovi Britovi. Ten šokoval divákov a zosadil kráľa z trónu po nevídanej bitke, ktorá sa niekoľkokrát blížila ku koncu. Napokon sa v treťom kole tak aj stalo. Ich titulový zápas bol vrcholom galavečera Oktagon 37, ktorý sa konal v Ostravar Aréne v Ostrave a nenechal chladným žiadneho fanúšika. 

Za najsilnejšiu stránku Kaika Brita sa považuje jeho rýchlosť a boj v stoji, najmä na začiatku zápasu, keď často svojich súperov tvrdo dorazí. V sobotu opäť ukázal, aké nebezpečné sú jeho ruky. Už v prvom kole sa Kozma po jeho úderoch zapotácal a bolo zrejmé, že Brito ťahá za dlhší koniec.

brito kozma
Zdroj: OKTAGON MMA

Rodák z Karvinej však opäť všetkým dokázal, aké má veľké srdce. Bez ohľadu na to, koľkokrát ho Brito dostal na zem, či už presne načasovanou kontrou, alebo úderom z otočky, Kozma sa vždy dokázal postaviť. Aj keď sa zdalo, že zápas je už na na konci, Kozma šokoval arénu a chcel bojovať ďalej.

26. marca 2024, 12:00 Čas čítania 0:28 VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd

Podľa očakávaní sa Kozma opakovane snažil preniesť boj na zem, ale Brazílčan ukázal svoju skvelú obranu. Brito napokon ukončil trápenie v treťom kole, keď po obrovskom tlaku a nespočetných úderoch, ktoré Kozma vydržal, rozhodca zastavil zápas v prospech Brazílčana, ktorý sa stal novým šampiónom velterovej váhy.

David Kozma sa stal šampiónom velterovej váhy v roku 2018 po víťazstve nad Gáborom Borárosom. Až do sobotňajšieho turnaja nikdy neprehral na pôde organizácie Oktagon MMA.

Domov
Zdieľať
Diskusia