Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. novembra 2022, 13:03
Čas čítania 0:31

Toto sú najčastejšie dievčenské a chlapčenské mená v roku 2022. Ministerstvo vnútra zverejnilo rebríčky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najčastejším dievčenským menom je Sofia a chlapčenským, rovnako ako minulý rok, Jakub.

Najpopulárnejšími menami pre novorodencov v roku 2022 sú Sofia a Jakub. Informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra SR na základe štatistík ku koncu novembra.

„S odstupom troch rokov, keď v rebríčku najobľúbenejších mužských mien patrí opakovane prvenstvo menu Jakub, sa obľúbenosť ženských mien mení. V roku 2020 patrilo prvenstvo ženskému menu Ema, v roku 2021 ženskému menu Nina a v roku 2022 má prvenstvo ženské meno Sofia,“ komentoval rezort.

Na druhom mieste po Sofii nasleduje Eliška. Po nich Nina, Ema, Viktória, Natália, Nela, Sára, Mia a Olívia. Dvadsiatku dopĺňajú Diana, Hana, Anna, Tamara, Júlia, Laura, Emma, Karolína, Michaela a Rebeka.

Medzi mužskými menami dominovali Jakub, Samuel a Adam. Rodičia vyberali svojim synom aj mená Michal, Oliver, Filip, Tomáš, Martin, Matej a Richard. Nasledujú Lukáš, Alex, Matúš, Šimon, Tobias, Ján, Peter, Dávid, Dominik a Patrik.

Domov
Zdieľať
Diskusia