Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
29. novembra 2022, 17:19
Čas čítania 1:05

Žilinka zachraňuje opozíciu, tvrdí SaS: OĽaNO sa bojí Sme rodina a Sme rodina bojuje za Fica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana Sloboda a solidarita reaguje na zrušenie obvinení paragrafom 363 Ficovi a Kaliňákovi.

Strana Sloboda a solidarita zorganizovala v utorok podvečer krátku tlačovú konferenciu, v ktorej kritizovala generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Tvrdia, že generálny prokurátor zachraňuje opozičných politikov, proti ktorým bojovala koalícia na čele s Igorom Matovičom. „V konečnom dôsledku vidíme, že OĽaNO sa bojí Sme rodina a Sme rodina bojuje za Roberta Fica,“ povedal Alojz Baránik z SaS. 

Podľa Baránika by mal Robert Fico absolvovať konanie pred súdom, keď v minulosti tvrdil, že sa nemá čoho báť. SaS pripomenula, že v minulosti predložila viacero zákonov, ktorými sa pokúsila obmedziť kompetencie pri používaní paragrafu 363 pre generálneho prokurátora. Tieto návrhy blokovala v parlamente najmä strana Sme rodina. 

„Ako koaličný partner sme zostali osamotení a nepodarilo sa nám docieliť zúženie priestoru, aby korupčné kauzy končili pred súdom. Stal sa nám tu taký nešvár, že generálny prokurátor je sudca. Kauzy, ktoré majú končiť pred súdom, nám končia pred generálnym prokurátorom,“ povedala bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. 

Mária Kolíková
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

NAKA v apríli v rámci kauzy Súmrak obvinila expremiéra Roberta Fica a bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade pôvodne obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Len včera prišiel jeden z hlavných aktérov kauzy Súmrak Tibor Gašpar študovať spis, keďže orgány činné v trestnom konaní sa blížili k uzavretiu prípadu a podaniu obžaloby. Informovali o tom Aktuality.sk. Generálna prokuratúra teda zasiahla veľmi tesne pred momentom, keď by sa vyšetrovateľ obrátil na prokurátora, aby prípad posunul pred súd. Fico, Kaliňák a Gašpar unikli prípadnému súdnemu konaniu doslova o niekoľko dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia