Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Kevin EU.
21. novembra 2022, 12:05
Čas čítania 1:59
Sponzorovaný obsah

Aké sú alternatívne platobné metódy a prečo na nich záleží?

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE
Uložiť Uložené

Medzi najpopulárnejšie alternatívne spôsoby platieb patria platby cez mobilný telefón, cez bankové prevody, predplatné karty, elektronické peňaženky či transakcie cez kryptomeny.

Pomenovanie alternatívne platobné metódy sa vzťahuje na všetky ostatné typy platieb, ktoré nezahŕňajú platby hotovosťou a nie sú to ani platby globálne známymi systémami debetných a kreditných kariet.

Medzi najpopulárnejšie alternatívne spôsoby platieb patria platby cez mobilný telefón, cez bankové prevody, cez predplatné karty, elektronické peňaženky, transakcie cez kryptomeny, transakcie na princípe BNPL (kúp teraz, zaplať neskôr) a podobne. Jednoducho alternatívy k tomu, s čím sa stretávate v každodennom živote, aj preto píšeme tento post, aby ste mohli objaviť nové platobné metódy (ako napríklad: https://www.kevin.eu/sk-sk/online-platby/), aby ste mohli objaviť ich benefity a porovnať ich s tým, čo radi používate vy.

Kevin EU
Zdroj: Kevin EU

Ktovie, možno nájdete optimálnejšie spôsoby, ako platobne riešiť niektoré z vašich či už osobných alebo podnikateľských aktivít. Poďme si predstaviť jednotlivé alternatívne metódy.

Mobilné peňaženky – aby ste skutočnú peňaženku mohli nechať doma

Mobilné peňaženky patria medzi jedny z viac známych alternatívnych metód, a to platí aj pre slovenských občanov. Ide o digitálne peňaženky, ktoré sa v praxi využívajú na realizovanie bezkontaktných platieb – mobil máte vždy poruke, v mobile máte uloženú kreditnú či debetnú kartu, tak nemusíte so sebou vláčiť ťažkú hotovosť ani zbytočné karty navyše. Výhoda oproti noseniu tradičných kariet je skrytá aj v bezpečnosti, keďže elektronické údaje spojené s vašou kartou sú chránené rôznymi prvkami od hesla cez biometriku, overenie tváre a podobne.

Odporúčané
Na Slovensko prichádza česká investičná platforma. Investovať do nehnuteľností môžeš už od 20 € Na Slovensko prichádza česká investičná platforma. Investovať do nehnuteľností môžeš už od 20 € 6. februára 2024, 17:00

Niektoré mobilné peňaženky majú vlastné aplikácie, iné mobilné peňaženky sú nastavené len tak, že ich môžete využívať v rôznych, akoby cudzích aplikáciách. Tu si dajte pozor na to, aby ste využívali platobné metódy výlučne v overených zdrojoch. Nezadávajte svoje údaje do žiadnych neoverených aplikácií.

Kryptomeny – platobné prostriedky budúcnosti či len výstrel do tmy?

Pomerne veľmi mladým prírastkom k platobným metódam sú kryptomeny, ktoré zobrali svet financií v posledných rokoch ako uragán. Nikto o nich nevedel a zrazu o nich vedeli všetci, chceli ich všetci. Najznámejšie kryptomeny ste minimálne raz za svoj život už počuli, ale vedeli ste, že je v súčasnosti na trhu viac ako 2 000 rôznych kryptomien, ktoré v sebe skrývajú benefity na objavenie?

Niektorí vravia, že kryptomeny sú pre vizionárov, iní zas, že sú pre bláznov. Uplatnenie kryptomien v súčasnosti nie je také široké, aby to bolo pre vás výhodné, ale pravdou ostáva, že kryptomeny sú aj nevystopovateľné a určite je v nich niečo, čo si dokáže v budúcnosti vydobyť monopol na poli platobných metód.

Alternatívne platobné metódy by ste rozhodne nemali ignorovať a čo najskôr by ste mali zvážiť ich zaradenie do vašej podnikateľskej stratégie. Neradíme vám však konať rýchlo a bezhlavo. Výber alternatívnych metód je dôležitý, ale kľúčové je, aby ste vedeli odhadnúť, ktorá alternatívna metóda najlepšie zapadne do realizácie vášho podnikateľského plánu. Alternatívna metóda musí dávať zmysel z biznisového hľadiska, ale aj z toho technického.

Odporúčané
Stavebné sporenie môže urýchliť cestu k novému bývaniu. Odborník vysvetľuje, ako ti môže pomôcť Stavebné sporenie môže urýchliť cestu k novému bývaniu. Odborník vysvetľuje, ako ti môže pomôcť 25. novembra 2023, 11:00

Nesnažte sa implementovať takú metódu, ktorá nie je kompatibilná s vašimi technologickými možnosťami, bude vás to stáť veľa peňazí, veľa času, veľa času vašich zamestnancov, poprípade obchodných partnerov a to naozaj nechcete... Vyberte si takého poskytovateľa, ktorý operuje globálne, vie sa prispôsobiť vašej aktuálnej situácii a zároveň aj vývoju, ktorý sa snažíte podnikaním dosiahnuť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia